top of page

Olen Reijo Raekallio

Vuonna 2020 saimme viettää 30-vuotista taiteilijajuhlaa.

Taidemaalari Reijo Raekallio

Liikkeen ja valon kuvaaja. Hän on maalannut taidetta elävästä elämästä 50v. olipa aiheena ihmiset, porot tai pelkkä luonto, liike. Tunnelma ja valo ovat maalausten tärkeimpiä ominaisuuksia. Reijo maalaa mielikuvan pohjalta ja sekä ihmis- että eläinaiheet ovat hieman karrikoituja. Tummien syväväristen akvarellien värinkäyttöä on pidetty suurenmoisen koloristisena.

Kotigalleria Pöntsönkylässä, 18km Leviltä Muoniontietä on monimuotoisena, taiteilijan suunnittelemana rakennuksena itsessään nähtävyys, , jossa on aina esillä noin sadan maalauksen viikoittain vaihtuva näyttely.

Taiteilijan puoliso, Maria Grandell hoitaa galleriaa ja sen yhteydessä olevaa kahviota sekä majoitus- sekä ravintolatoimintaa. Maria on koulutukseltaan hotelli- ja ravintolapäällikkö. Kielitaitoisena hän opastaa ja esittelee galleriaa ulkomaalaisryhmille.

Taidemaalari Reijo Markku Raekallio syntyi 22.6.1950 Kittilässä 11-lapsisen, Petsamon siirtolaisperheen toiseksi nuorimpana. Äiti Aili os. Tervo, isä Urho Raekallio olivat pienviljelijöitä.

Reijo aloitti maalausharrastuksen 1968. 1969 1. Oma näyttely Kittilässä ja 1. pääsy jyrytettyyn näyttelyyn Ars Arcticaan Rovaniemelle. 1974-77 Lahden taidekoulu, 1978 Taidemaalariliiton jäsen, 1977.81 opettajana Pälkäneellä lukukauden ja 3vuotta Lapin taidekoulussa Torniossa.

1981 muutto Pöntsöön, ateljeen rakentaminen, 1983-89 Lapin taidetoimikunnan jäsen 3 vuotta. 3 vuotta puheenjohtajana. Kittilän taidepalkinto 1988.

1992-98 Valtion kuvataidetoimikunnan jäsen

1985 Ars Arctica palkinto, Suomen leijonan ritarikunnan ansioristi 2000

1988 galleria valmistuu ja alkaa jatkuva näyttely, avoinna joka päivä jo 30vuotta

Hän on osallistunut nuorten taiteilijain, -taiteilijaseuran, -valtakunnan ja kuvataidejärjestöjen näyttelyihin yhteensä 15 kertaa. Yksityisnäyttelyitä: Helsingissä 13, Rovaniemellä 10, Oulussa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Vaasassa, Porissa ja Savonlinnassa. Osallistunut 96 yhteisnäyttelyyn, 68 yksityisnäyttelyyn, näistä ulkomailla: Unkari, Ruotsi, USA, Saksa, Ranska, Venäjä, Bulgaria, Portugali, Norja.

Teoksia kokoelmissa: Rovaniemen, Kemin, Aineen, Oulun, Maarianhaminan, Joensuun taidemuseoissa. Valtion, kuntien ja kaupunkien kokoelmissa. Gabrovon huumorin ja satiirintalossa Bulgariassa. Hantimansinskissa Siperiassa ynnä lukuisissa yksityiskokoelmissa Suomessa, Euroopassa, Amerikassa, Australiassa ja Aasiassa.

Reijon maalaustapana on tehdä useaa työtä yhtä aikaa - hän luonnostelee, piirtää, maalaa. On hyvin tuottelias. Lisäksi hän on kehittynyt vuosien varrella mandoliinin soittoharrastuksessaan melkoiseksi pelimanniksi.

bottom of page